Behandeling

Intake Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken wat uw klacht en hulpvraag is en wat de invloed van de stoornis is op het dagelijks leven. Onderzoek Na de intake zal er nader onderzoek plaatsvinden, hiervoor zijn soms meerdere afspraken noodzakelijk. Behandelplan Na het onderzoek worden de testresultaten met u besproken, en wordt beslist of behandeling volgt. Hiertoe wordt een behandelplan opgesteld en met u doorgenomen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klachten. Evaluatie Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken. In overleg wordt de behandeling voortgezet, gestopt of er wordt, indien nodig, een aangepast behandelplan gemaakt.

Zonder verwijzing naar de logopedist.

Komt u voor het eerst bij de logopedist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent. Heeft uw klacht wel te maken met een logopedisch probleem dan kan nader onderzoek plaatsvinden. Zijn er twijfels, dan geeft de logopedist u het advies om eerst naar de huisarts te gaan.

Vergoeding uit basisverzekering en voor iedereen.

Logopedie wordt vergoed via de basisverzekering. Iedereen komt in aanmerking voor logopedische behandeling na verwijzing door een huisarts of medisch specialist. Of zonder verwijzing via Directe Toegankelijkheid Logopedie.

Behandeling thuis.

Als behandeling in de praktijk volgens medische indicatie niet mogelijk is, dan komt de logopedist bij u thuis. Vraag gerust naar de mogelijkheden.